Европейската комисия е осигурила споразумения с Pfizer и няколко европейски производители

...
Европейската комисия е осигурила споразумения с Pfizer и няколко европейски производители
Коментари Харесай

ЕК поръча 325 милиона ваксини за всеки случай

Европейската комисия е осигурила съглашения с Pfizer и няколко европейски производители на медикаменти за опазване на потенциал за произвеждане на до 325 милиона ваксини годишно при положение на бъдеща световна здравна рецесия, заяви в петък, предава " Ройтерс ".

Сделката обгръща разнообразни типове ваксини и не е обвързвана със съществуващите съглашения за ваксина против COVID-19 сред Европейски Съюз и Pfizer.

Eвропейската комисия акцентира, че Европа би трябвало да бъде по-добре готова за бъдещи здравни изключителни обстановки. Сделката подсигурява, че фирмите са подготвени да реагират на рецесии, като поддържат настоящи уреди и следят веригите за доставки, в това число депозиране при потребност.

Според деятелите за правдивост на имунизациите, ЕС рискува да повтори грешката на " апартейда на имунизациите ", която Световната здравна организация упрекна във времето на COVID-19. Те считат, че Европейски Съюз и фармацевтичните компании възнамеряват да повторят същата процедура в идната здравна рецесия.

Европейската комисия избра заводите на Pfizer в Ирландия и Белгия за опазване на потенциала за произвеждане на иРНК ваксини. Сделката включва също испанските компании Reig Jofre и Laboratorios Hipra SA за запазване на потенциал за протеинови ваксини и Bilthoven Biologicals BV от Холандия за векторни ваксини.

Pfizer съобщи, че схваща необходимостта от по-добра подготвеност за пандемии и е подхванал няколко основни стъпки в тази тенденция, без да разкрива детайлности.

Според Световната здравна организация, държавните управления и производителите би трябвало да запазят до 20% от всевъзможни проби, ваксини или медикаменти за световната организация за разпространяване в по-бедните страни, с цел да се избегне повтаряне на " пагубния неуспех " по време на COVID-19 пандемията. В момента се разисква план на световно съглашение за пандемия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР